| Szalonnás, kolbászos sült bab
Hozzávalók:
2 doboz vörösbab
10 dkg kockázott bacon
1 szál paraszt- vagy lángolt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 csípős paprika
só, pirospaprika
személyenként 1 tojás
A szalonnát egy serpenyőben megsütöm, kiszedem, a zsírjában megsütöm a kolbászkarikákat, kiszedem, majd ebben megpirítom az apróra vágott hagymát, a karikára vágott csípős paprikát. Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát. Hozzáöntöm a babkonzervet, az egyiknek a levét is, a másikat leszűrve. (Csak akkor, ha jó íze van a levének, mert van olyan konzerv, amelyiknek a leve nem finom.) Lefedve sűrűre főzöm. Tükörtojással tálalom és friss kenyérrel.
Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül. Ez a mennyiség szűken 3, bőven 2 főnek elég.
| |