| Foltos túrós
Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz
3 dkg vaj vagy Ráma
4 db tojás
2 dl tejföl
2-3 dl cukor
½ kg túró
1 citrom
2 ek kakaópor
3 ek étkezési keményítő
A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott Rámával. Egy tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és a vajas morzsát beleszórom.
A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítem. Hozzáadom a tejföl, a cukor és a tojások keverékéhez. Feléhez kakaóport és 1 ek. étkezési keményítőt adok, a másik feléhez 1 citrom levét, a reszelt héját és 2 ek étkezési keményítőt. A kétféle keveréket felváltva öntöm a kekszre, így lesz foltos. 200 -os sütőben megsütöm. Ha a szélén már látszik , hogy pirul, akkor bizosan megsült.
Megjegyzés: én csak fele adagból készítettem, ezért egy kisebb pie formában sütöttem, de abba is tettem alulra sütőpapírt, így tálaláskor nem ragadt oda az alja. A citromos és csokis íz együtt nagyon érdekes és finom.
| |
Nóri!
Attól, hogy kerámia formát használok, attól még tettemaz aljába (csak az aljába) sütőpapírt, mert az ilyen kekszes aljú sütik nagyon beletapadnak.