Pikáns csirke currys kukoricával
Hozzávalók:
2 csirkemell
só
Mártáshoz:
bors
2 ek.mustár
2 ek.ketchupe
1 ek. méz
zöldfűszerek (bazsalikom, rozmaring, borsikafű, zsálya)
Körethez:
2 doboz konzerv kukorica
Curry
olaj
petrezselyem
1 fej hagyma
A csirkemellekből szeleteket vágok, sózom és kevés olajban mindkét oldalán nem teljesen készre megsütöm, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem..
A mártás hozzávalóit összekeverem és megkenem vele a húsdarabokat. 200 °C-os sütöben 10 percig fólia alatt, majd a nélkül pirosra sütöm.
A hússütés után maradt zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítom, megszórom curryvel, beleöntöm a kukoricát a levével együtt, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Pár percig párolom, míg a leve nagy részét elpárologtatja. (Eleve nincs sok lé a konzervben.)
Megjegyzés: az eredeti receptet a http://receptmania.hu oldalon olvastam
|