| Becsináltleves
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
vegyes zöldség
1 hagyma
1 paprika
chili paprika
ételízesítő
só, bors
olaj
petrezselyem
Galuskához:
1 tojás
liszt
petrezselyem
A kockára vágott vegyes zöldséget kevés olajon megpirítom, hogy a sárgarépában lévő cukor kicsit karamellizálódjon, majd hozzáadom az apróbb kockára vágott húst és együtt pirítom tovább. Felöntöm vízzel, felforralom és leszedem a tetejéről a habot. Beleteszem a paprikát, chilit, a fűszereket és készre főzöm.
1 tojásból és lisztből lágy galuskát készítek, amit petrezselyemmel és sóval ízesítek, majd belefőzöm a levesbe. Végül a levesbe is szórok egy kis vágott petrezselymet.
Megjegyzés: szárnyasból is szoktam készíteni, amit leveskockával ízesítek
| |
Ismet 1nagyszeru vasarnapi ebed! En szarnyasbol keszitettem nagyon jo lett, koszi.