| Tavaszi zöldségleves sonkakockával
Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
25 dkg borsó
4-5 kisebb gomba
1 dl tejföl
2 ek. liszt
petrezselyem
Vegeta
só, bors
olaj
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, majd az apróra vágott sárgarépát megpirítom rajta. (Ha a sárgarépa egy kicsit megpirul, karamellizálódik benne a cukor és ez nagyon finom ízt ad neki.) Végül a gombát és a borsót is pirítgatom egy kicsit, majd felöntöm vízzel. Vegetával, sóval, borssal ízesítem és készre főzöm. A tejfölt a liszttel, a petrezselyemmel és egy kis vízzel simára keverem, majd adok hozzá egy kis levest, és a többihez öntöm. Egyszer felforralom és beleteszem a sonkakockát.
Sonkakocka levesbe
| |