| Én így készítem a csirkét Dubary módra, ami a hivatalos verziótól egy kicsit eltér.
Csirke Dubary módra
Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 kis fej karfiol
ételízesítő
só, bors, szerecsendió
3 dkg Ráma margarin
3 ek. liszt
1,5 dl tej
1 tojássárgája
reszelt sajt
olaj
A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm.
A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, vagy vajjal kikent jénaiba teszem. Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt.
A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt.
Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm.
Burgonyapürével tálalom.
| |
Kedves Moni!
köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy jól sikerült.:)