| Pácolt marhahús yorkshire pudinggal
Hozzávalók:
marhahús szeletek
fűszeres húspác
sült hús szaft kocka
A hússzeleteket kész barbecue (vagy más marhahúshoz való) pácban egy éjszakán át hagyom a hűtőben. Egy serpenyőben kevés olajat teszek és megsütöm a hús mindkét oldalát. Kiszedem, melegen tartom, a serpenyőbe egy kis vizet öntök, felforralom, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak és egy sült hús szaft kockát morzsolok bele. Pár percig forralom és tálaláskor a húsra öntöm.
Yorkshire pudinggal tálalom.
Yorkshire puding
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
só
olaj
Gyakorlatilag a hozzávalókból egy sós, sűrűbb palacsintatésztát készítek, amit legalább egy órán keresztül pihentetek.
Az edénybe, amiben sütni akarom, legyen ez kis forma, vagy kis tepsi, kevés olajat öntök és beteszem a forró sütőbe. Amikor már nagyon forró, kiveszem és a formákat a 2/3 részéig megtöltöm, vagy a tepsibe öntöm. Beteszem a sütőbe és 200°C-on megsütöm. Magasra feljön, de hamar össze is esik, ezért csak közvetlenül étkezés előtt sütöm meg.
| |
Csak most olvastam a kérdésedet. Az íze a sós palacsintához hasonlít, csak levegősebb és kissé ropogós.