| Svájci trüffel
Hozzávalók:
Tésztához:
17,5 dkg Ráma margarin
25 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
7,5 dkg porcukor
1 csipet só
Töltelékhez:
6-7 ek. tejszín
15 dkg étcsoki
30 dkg mogyorókrém (pl. Nutella)
Tetejére 40 dkg tortabevonó.
A margarint, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot kézi keverővel habosra keverjük. Lisztet szitálunk rá és az egészet tésztává gyúrjuk össze. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük és 15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és kb. 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A süteményt sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A mogyorónugátot, az étcsokoládét és a tejszínt forró vízfürdőben felmelegítjük, amíg a nugát és az étcsokoládé összeolvad. A krémet hűlni hagyjuk, ezután kézi habverővel felverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és mindegyik süteményre nyomunk egy adagot belőle. A tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk és bevonjuk vele az aprósüteményt. Mindegyik süteményre egy-egy félbevágott pisztáciát helyezünk, majd az egészet száradni hagyjuk.
Ráma recept.
| |