| Rizses csoki
Hozzávalók:
-
1 púpos ek. zselatin
-
25 dkg Ráma
-
20 dkg porcukor
-
4 ek. kakaópor
-
20 dkg tejpor
-
puffasztott rizs
-
3 cs. vaníliás cukor
1 dl hideg vízben elkeverem a zselatint, majd hozzáadom a Rámát, a porcukrot, és a kakaót (de nem cukrozottat!). Ezeket összemelegítem, majd langyosra hűtöm. A zselatint ne forraljuk! Belekeverem a vaníliás cukrot, a tejport és fél csomag puffasztott rizst. Ha a tejpor csomósodna, jól jön a mixelőrúd, azzal szép sima masszává lehet keverni. Belekeverem a Zizit vagy a puffasztott rizst. Folpackkal kibélelt őzgerincformába töltöm. Ha megdermedt szépen szeletelhető.
Megjegyzés: dúsítható rumban áztatott mazsolával, vagy a puffasztott rizs helyett gyümölcsös műzlivel, Zizivel.
Curice recptje.
| |
Szia Marianna!
El se tudom képzelni, hogy mit csináltál máshogy, mint én, ugyanis ez egy nagyon régi, nagyon sokszor kipróbált recept, és eddig mindig tökéletes állagú lett. Nagyon sokan írták az elmúlt években a chatben, hogy jól sikerült, és nem volt egyetlen hozzád hasonló sikertelen beszámoló. (Csak nem rég ettem fel a hozzászólási lehetőséget a régebbi receptekhez is, ezért nem ide írtak.) Azt sem értem, hogy a drazsé hogy szállhatott le az aljára, mert az egész massza iszonyatosan sűrű, még langyosan sem igazán puding állagú, a zselatintól meg teljesen megdermed és szépen lehet szeletelni, ahogy a képeken is látszik. Igazi tejport tettél bele (a completta féle tejfehérítő porok nem jók hozzá), a zselatin is zselatin volt, és nem tortazselé? Más ötletem nincs.:(