| Sajtos-morzsás sertéstarja
A sertéstarja szeleteket kiklopfolom, gyengén sózom. Kb. fele-fele arányban zsemlemorzsát és reszelt sajtot összekeverek, és valamilyen fűszerkeverékkel (én fokhagymás villámpáccal) fűszerezem. A hússzeleteket alaposan beleforgatom, kicsit rá is nyomkodom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a hússzeleteket, és 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm. Egyszer meg is fordítom, hogy mindkét fele egyformán süljön. (Óvatosan egy lapáttal, nehogy lejöjjön róla a bunda.) Nem kell zsírozni, mert a tarjából kisülő zsír elég.
Megjegyzés: nagyon egyszerű étel, a hús puha és ízletes lesz. Óvatosan sózzuk a húst, mert a fűszerkeverék is sós!
Mennyiséget nem tudok írni, én is csak saccoltam.
| |