| Tejfölös sajtos/magos süti
Hozzávalók:
- liszt
- Ráma margarin
- tejföl
- só
- reszelt sajt
- pirospaprika
- napraforgómag
- tetejére tojás
Egyenlő mennyiségű lisztből, margarinból és tejfölből készül, hasonlóan a túros sütihez (annál a tejföl helyett túrót keverek hozzá). Először a margarint morzsolom el a liszttel, majd hozzákeverem a sűrű tejfölt. Sózom. Ez egy lány tészta, amit a hűtőben hagyok pihenni. Legjobb előtte nap elkészíteni. Ezután kétfelé osztom, felébe valamilyen magot szórok, pl. hántolt, pörkölt napraforgót. Kinyújtom, tetejét egész tojással megkenem, és még szórok rá magot. Kiszaggatom pl. félhold alakúra és megsütöm 200 °C-os sütőben.
A tészta másik felét kinyújtom ujjnyi vastagra, megkenem a tetejét tojással, és reszelt sajttal megszórom. Kisebb rudakra vágom és megsütöm.
Másik lehetőség, hogy vékonyra kinyújtom, megszórom reszelt sajttal, kevés pirospaprikával, feltekerem, felszeletelem és fektetve, tojással megkenve sajtos csigákat sütök belőle.
Mivel ez egy alaptészta, fantázia kérdése, hogy mire használom.
Megjegyzés: még pihentetés után is lágy a tészta, kicsit jobban kell lisztezni.
| |