A receptet a Dr. Oetker hírlevéllel kaptam pont Karácsony előtt, így ez lett a karácsonyi tortánk. Annak, aki szereti a tejszínes, könnyű édességeket, annak tetszeni fog. (Én másfélszeres mennyiséggel készítettem, mert a formám nagyobb volt.)
Jéghercegnő torta
- 75 g liszt
- 25 g cukor
- 50 g lágy vaj vagy margarin
- 1 tojássárgája
A hozzávalókat robotgéppel krémes masszává keverem, majd egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába teszem és 200 °C-os sütőben 10 perc alatt megsütöm.
5 dkg csokit olvasztok mikróban és a megsült tésztára kenem. Hagyom teljesen kihűlni. (Én a formában hagytam.)
Habcsókhoz:
A tojásfehérjét 1 cs. vaníliás cukorral és 50 g cukorral kemény habbá verem és egy sütőpapírra habcsókokat nyomok belőle. 140 °-os sütőben kb. fél óráig sütöm. Ne barnuljon meg! A sütőpapíron hagyom kihűlni.
Töltelék:
- 500 g tejszín
- 100 g fehér csoki
- 1 tasak Dr. Oetker instant zselatin Fix
- 75 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A fehécsokit lereszelem, a tejszínt habbá verem, hozzákeverem a zselatin fixet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A habcsókok felét összetöröm és a reszelt csokival együtt a habba keverem.
Ezt a masszát a tésztára öntöm és elegyengetem. Tetején elosztom a maradék habcsókokat, megszórom és 5 dkg reszelt csokival. (Én még kandírozott cseresznyével is díszítettem.)
|