| Kicsit gondban vagyok ennél a receptnél a mennyiségekkel, mert már régebben készítettem és ez akkor egy hirtelen ötlet volt. Nem is írtam fel miből mennyit tettem hozzá. Általában úgy gondolom, hogy emlékezni fogok rá majd a receptírásnál, de az utóbbi időben nem volt időm azonnal leírni, utólag meg már csak a képek adnak valami támpontot. Van olyan étel és süti is, aminek a képei itt vannak a gépemen, de már nem emlékszem a mennyiségekre, pedig egy sütinél az arányok a legfontosabbak.
Sonkás-rizses töltött csirke
Hozzávalók kb.:
- 1 db közepes csirke
- szárnyasfűszer keverék
- 1 bögre főtt rizs
- 5-6 dkg főtt sonka
- 5-6 dkg sajt
- 1 tojás
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- olaj
A sonkát és a sajtot felaprítom, összekeverem a főtt rizzsel, a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel.
A csirkét kívül-belül befűszerezem szárnyasfűszer keverékkel, meg még egy kis sóval. A csirkét megtöltöm, olajjal átkenem a bőrét és egy sütőzacskóban szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: én a maradék rizshez kukoricát kevertem és azt adtam köretnek, de nem biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás. Szerintem a burgonya- vagy zöldségköret sokkal jobban engedi érvényesülni a tölteléket, mint a rizsköret.
| |