| Palacsintafánk
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás és egy tojásfehérje
- 2 dl tej
- 2 ek. olaj
- szódavíz
A töltelékhez:
- 30 dkg burgonya
- 1 doboz vagdalthús vagy 15 dkg füstölt, főtt tarja, sonka
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek tejföl
- só
- bors
A lisztből, a tejből, a 2 tojásból és a 2 ek. olajból sós palacsintatésztát keverek,és 8-10 cm átmérőjű, vastagabb palacsintákat sütök belőle. A burgonyát héjában megfőzöm, villával összetöröm és a sóval, a tejföllel és az összetört vagdalthús konzervvel vagy apróra vágott hagymával együtt pirított tarjával, sonkával összekeverem. Borssal ízesítem, tejföllel lazítom. Egy-egy palacsintára a töltelékből halmokat rakok, a szélét körben megkenem tojásfehérjével, a másik palacsintával befedem, a széleket összenyomkodom, és az így megtöltött palacsintákat nagyon forró olajban ropogósra sütöm. (Ha szétnyílik, akkor sem jön ki belőle a töltelék.) Konyhai papírtörlőre szedem, mert elég sok olajat felszív.
Jó feltétnek, de önálló ételként is finom.
| |