|  | 
	  Rakott fasírt 
	 Hozzávalók: 
	
		40 dkg darált hús
		4 db zsemle
		7 db tojás
		1 gerezd fokhagyma
		pirospaprika
		3 közepes vöröshagyma
		70 dkg héjában főtt burgonya
		4 dl tejföl 
		só
		bors
		olaj 
	A vöröshagymákat apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A darált húsból fasírtmasszát készítek. A húshoz adom az áztatott és kicsavart zsömléket, 2 db tojást, a pirított hagymából 1-2 evőkanálnyit, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát. Alaposan összegyúrom. Megfőzök 5 tojást.A fele fasírtmasszát egy kiolajozott (vagy sütőpapírral bélelt) kisebb tepsibe terítem, erre a a karikára vágott krumpli kerül. Jól megsózom, majd beterítem a hagymával. Erre karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok és rálocsolom a tejfölt, végül rásimítom a maradék fasírtmasszát. A tetjét megkenem olajjal (az eredeti recept szerint tojássárgájával) és szép pirosra sütöm 200 °-os sütőben.
 Kockára vágva, savanyúsággal tálalom.
 
	Megjegyzés: ne spóroljunk a sóval és a fűszerekkel, mert én bátortalanul sóztam, ugyanis az eredeti receptben se a burgonyát, se a tojást nem kell sózni, és még így is sótlan lett, hogy én mindkét réteget megsóztam. 
	Forrás: Verő Juli: Hónapok, napok, ételek 
	        
	          
	        
	          
	     
	  
	  
	  |  | 
Szia Anett!
Én nem fedtem le semmivel, így is jól átsült, és csak annyi kléreg sült a tetejére, amennyi direkt jó.