| Két évvel ezelőtt a Tescoban nagyon olcsón adták a frissen töltött sütnivaló kolbászt. Ugyan ráírták, hogy csípős, de csak otthon derült ki, hogy azért adták negyedáron, mert nagyon csípősre sikerült. Kolbászként alig lehetett volna megenni, ellenben nagyon jó ízesítő alapanyag lett belőle, így másnap elmentem és vettem még belőle. Lefagyasztottam és sok ételhez felhasználtam. Akkor készítettem először ezt a kolbászos káposztát is. Nagyon egyszerű és gyors étel.
Kolbászos párolt káposzta
Hozzávalók:
- sütnivaló kolbász
- savanyú káposzta
- őrölt kömény
A kolbászhúst kiszedem a bőréből és egy serpenyőben addig sütöm kevergetve, míg morzsás lesz. Ekkor hozzáadom a (szükség szerint kimosott) savanyú káposztát. Kevés vizet öntök alá, köménnyel fűszerezem és fedő alatt készre párolom. A végén nem kell, hogy maradjon alatta lé, sőt, én szeretem, ha kicsit lepirul.
Megjegyzés: nekem nagyon ízlik csak friss kenyérrel, de főtt vagy sült krumplival is nagyon jó. Természetesen minél finomabb a kolbász, annál jobb lesz az étel. Egy kis csípős paprika vagy Erős Pista csak javít rajta, ha a kolbász egyáltalán nem csípős.
| |