|
A Hulala növényi eredető cukrászhab. Az íze, az állaga majdnem olyan, mint a tejszíné, de azt a kis ízbeli különbséget ellensúlyozza számtalan más jó tulajdonsága. Mindig fel lehet verni kemény habbá, még akár kézi habverővel is. A hab nem esik össze (inkább megszárad), mivel nem tartalmaz tejet, ezért a tejre érzékenyek részére is lehet "tejszínhabos" süteményeket készíteni. Az ára hasonló, mint az igazi tejszíné, de ha beleszámolom a habfixáló vagy a zselatin árát, amivel ezt a tartós habhatást el lehet érni a tejszin esetében, akkor ez olcsóbb is. Kapható a nagyobb élelmiszer üzletekben, de a Tescoban, Auchanban és a hasonló nagy hipermarketekben biztosan és nem csak ez a fajta. Érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni, mert kinyitva is eláll 1-2 hétig a hűtőben, de úgy jóval olcsóbb. Enyhén cokrozott. Edig 2 dl-es, 05 l-es és 1 l-es kiszerelésben láttam. | |