Mascarponés csokirolád
Hozzávalók:
Tésztához:
- 13 dkg csokoládé
- 2 ek liszt
- 4 ek. kristálycukor
- ½ dl feketekávé
- 4 tojás
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4 ek. porcukor
- 3 ek. amaretto likőr (vagy más illatos likőr)
A csokoládét a kávéval a mikróban megolvasztom. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem. Hozzáadom az olvasztott csokit, azzal is továbbkeverem, majd a liszttel is. Végül a felvert tojáshabot óvatosan hozzáadom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékony lapot sütők belőle. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben a masarponét a porcukorral és a likőrrel alaposan elkeverem, és a kihűlt tésztára kenem. Feltekerem és a hűtőben jól lehűtöm. A krémmel és szeletelt mandulával díszítem.
|