| Sonkás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg Ráma margarin
- 20 dkg darált sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- kevés tej
- só
- bors
Az élesztőt egy kevés tejben pici cukorral felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a sonkát, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, és a tojásokat. Összegyúrom, fél óráig pihentetem. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét berácsozom, kiszaggatom, megkenem tojással és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: figyelembe kell venni a sajt és a sonka sósságát. A megsült pogácsa sótlanabb, mint a nyers tészta, ezért egy kicsit sósabb ízt kell éreznünk a kóstolásnál.
| |