|
Burgonyagombóc-leves
Hozzávalók:
-
10-15 dkg füstölt (lángolt) kolbász
-
1-2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kisebb hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1-2 kávéskanál pirospaprika
-
1,5 dl tejföl
-
1 ek. liszt
-
ételízesítő
-
só
-
olaj
Gombóchoz:
-
40 dkg burgonya
-
2 dl liszt
-
bors
-
só
-
olaj
A burgonyát kockára vágom és sós vízben puhára főzöm.
Közben egy kevés olajon a lisztet megfuttatom, és hozzáteszem az apróra vágott hagymákat, majd együtt pirítom. Felöntöm 1 l vízzel, ízesítem ételízesítővel és hozzáadom a karikára vágott zöldségeket, és a kolbászt.
Közben a burgonyát leszűröm, a levét a leveshez öntöm, de csak annyit, hogy ne legyen túl sós a leves. A burgonyát összetöröm, borsozom, egy kevés olajjal és a liszttel összegyúrom. Kisebb gombócokat készítek belőle (én marokra fogok egy adag tésztát és kis gombócokat nyomok belőle, amit lecsipkedek) és belefőzöm a levesbe. Akkor kész, amikor a gombócok a leves tetejére jönnek. Tálalás előtt a pirospaprikával összekevert tejfölt is a leveshez adom.
Megjegyzés: ez egy gyors, egyszerű leves. Ha a második fogáshoz krumplipürét készítek, akkor még gyorsabb, mert nem kell külön főzni hozzá a krumplit.
| |
Hol van a füstölt kolbász?
A leírásból valóban kimaradt, de az 5. képen ott van.Köszi, javítottam.:)