| Sajtos-besameles halfilé
Hozzávalók:
- 60 dkg tengeri halfilé
- 4-5 dkg vaj v. margarin
- 2 ek. liszt
- 3 dl tej
- só, bors, mustár, fokhagymapor
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Egy kisebb tepsit vagy egy jénai tálat kivajazok, a halfiléket belefektetem és mindkét oldalukat sózom, borsozom és meghintem fokhagymaporral.
A vajból, lisztből és a tejből besamelt főzök. Lehúzom a tűzről, ízesítem sóval, borssal, kevés mustárral, beleszórom a reszelt sajtot, elkeverem és ha már elolvadt, belekeverem a tojást is. (Addigra már hűl annyit, hogy nem fő meg benne.) Ezzel a mártással leöntöm a halfiléket és 200 °C-os sütőben megsütöm. A színén látni lehet, ha elkészült.
Ha fokhagymás, sós tejbe áztatom 1-2 órát, még finomabb lesz.
Krumplipürével tálalom.
| |
Sziasztok!
Ez nagyon finom.Ajánlom mindenkinek.Többször is megcsináltam.:-)