| Van, aki csak libamájból készít hasonló csemegét, de csirke- vagy pulykamájból sem rossz, arról már nem is beszélve, hogy ez mennyivel olcsóbb.:)
Sült csirkemáj
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 25 dkg sertészsír
- 1 közepes hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
A hagymát és fokhagymát felszeletelem és a bő zsírban lassan párolom, hogy a hagyma puha legyen. Ekkor hozzáadom a megmosott, leitatott csirkemáj darabokat és közepes hőfokom megsütöm. Akkor jó, ha a villát beleszúrom, és nem jön ki rózsaszín lé belőle. Nem szabad túlsütni, mert kemény lesz, ezért többször is ellenőrzöm.
A májdarabokat egy fedeles edénybe teszem. A maradék hagymás zsírt sózom, mixelőrúddal pépesítem és egy szűrőn keresztül a májra szűröm. (Vagy csak egy drótszűrőn átpasszírozom.) Jó alaposan meg is nyomkodom a szűrőben. Hagyom hűlni, majd a hűtőbe teszem. A tisztább zsír a tetejére jön, azt kenem a kenyérre, majd a májból vékony szeleteket vágok rá, amit lilahagymával, paprikával, paradicsommal tálalok. Ha már elfogy a máj, az alján marad egy nagyon finom, hagymás, májas, sós zsír, ami nagyon finom kenyérre kenve.
| |
Ez mennyien hangzik,ki is fogom probálni!!!