|
A Belga csokitorta receptje már hosszú ideje kipróbálásra várt, de a Vacsoracsatában látottak alapján kedvet kaptam a gyors kipróbálásra. Kár, hogy erre nem előbb került sor, mert kimondottan finom édesség. A belseje krémes és nagyon csokis íze van. Még nyersen is nehéz megállni, hogy az ember ne nyalja ki a tálat utána.
Belga csokitorta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- fél bögre liszt
- fél bögre kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár joghurt
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg margarin
- 2 tábla étcsoki
A margarint az összetört csokival együtt megolvasztom. Én ezt általában a mikróban olvasztom. Megmelegítem 1-2 perc alatt (a csoki mennyiségétől függően), majd kiveszem, és kevergetve olvasztom fel a csokit. Inkább visszateszem még fél-fél percre, nehogy túlmelegedjen. Hagyom hűlni.
A tojássárgáját összekeverem a cukorral, a joghurttal, a mézzel, a sütőporos liszttel és a kakaóporral. Lazán beleforgatom a felvert tojásfehérjét és a csokoládét.
Közepes pieformában kb. 190 °C-os sütőben megsütöm, mint a piskótát, de nem kell teljesen átsütni. Amikor kezd repedezni a teteje, már jó is. A belseje inkább krémszerű lesz. Még másnap hidegen is nagyon finom volt, pedig melegen ajánlják a fogyasztását.
Legközelebb fagyit is adok a forró sütihez.
| |
Tündike! Adtál egy jó ötletet. Már olyan régen készítettem utoljára, hogy majdnem el is felejtettem, hogy milyen finom.