| A Káposztás kocka is olyan étel, amit édesen és sósan is nagyon szeretünk. Nálunk a család fele édesen, a másik fele sósan kéri, én meg így is, úgy is. Felére cukrot, felére borsot teszek. Amilyen egyszerű, olyan finom étel.
Káposztás kocka
A káposztát felaprítom. Erre nagyon alkalmasak a duplakéses aprítók, vagyis a cutterek. Enyhén besózom és hagyom állni. Az ilyen ételeket leginkább wokban szeretem készíteni, mert így nem tudom kikeverni az edényből. Kevés olajat hevítek és a káposztát lazán kicsavarom. Beleteszem a serpenyőbe, és kevergetve megpirítom. Adok hozzá 1-2 ek. cukrot, a káposzta mennyiségétől függően, ami a pirítás során karamellizálódik, így nagyon kellemes íze lesz és a színe kicsit barnás.
Mire elkészül, sós vízben kifőzöm a lehetőleg házi jellegű kockatésztát és leszűrés után a káposztához keverem. Először egy kisebb adaggal keverem össze, mert a káposzta összetapad, és nehezen oszlik el egyenletesen a tésztán, majd a többivel is.
Tálaláskor cukrot és borsot kínálok hozzá.
| |
Köszönöm szépen a segítségedet,még mindig nem sikerült megfelelőt találni,de nem kapkodom el,megpróbálom a megfelelőt válsztani!Ahogy elolvastam sokat segítettél,talán a héten már megtalálom a megfelelőt,vadász körútra indulok mostmár!Sikerült a rossz választástól is megóvnod,
Mégegyszer nagyon köszönöm,hogy ilyen részletesen megosztottad velem a véleményed!
Üdv, szép napot :
Zsuzsa