Ez az egyik kedvenc kenyérreceptem. Ildike honlapjáról való.
Zacskós kenyér
Hozzávalók:
55 dkg finom liszt
15 dkg rétesliszt
4 dl langyos víz
4 dkg margarin
2 kismérő só
1,5 kismérő cukor
2,5 dkg élesztő
késhegyni aszkorbinsav /de 1-2 csepp ecetet is lehet beletenni./
A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe teszem és a sütés nélküli tészta programon dagasztom.
A kelesztés után átgyúrom, formázom, és bevágom a tetejét. 35 x 45 cm-es sütőzacskóba teszem lezárom a száját, és a duplájára hagyom kelni. Hideg sütőbe teszem, és 200°C-os sütőben megsütöm. Ha megsült langyos vízzel megkenem a tetejét.
|
Kedves Róbert!
Ha elég nagy a sütő, akkor talán keresztben is elfér kettő, vagy légkeveréssel egymás fölött, de így nem sül egyformán. Esetleg félidőben ki lehet cserélni, de még nem próbáltam.