| Ez a fajta burgonyasaláta önmagában is nagyon finom, ráadásul nagyon praktikus étel, mert kitűnő köret és saláta is egyben. Én a rántott hús mellé szeretem a legjobban.
Meleg burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 80 dkg salátaburgonya
- 1,5-2 dl víz
- 1 húsleves kocka
- 1 fej hagyma
- 10 dkg kockázott bacon
- ecet
- pici cukor
- só, bors, petrezselyem
A burgonyát héjastól sós vízben megfőzöm.
Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a bacont és kiszedem. A maradék zsírjában apróra vágott hagymát pirítok. Belemorzsolom a húsleves kockát, felöntöm a vízzel, borsozom és forralom pár percig. Ízlés szerint savanyítom ecettel, pici cukorral ízesítem és belekeverem a meghámozott, karikára vágott krumplit. Rázogatva, óvatosan keverve beleforgatom az ízletes lébe, hogy mindenhol érje, miközben melegítem, ha szükséges még sózom, végül megszórom apróra vágott petrezselyemmel és visszateszem a sült baconkockákat. Langyosan tálalva a legfinomabb, bár én hidegen is szeretem.
| |