| Ezt az ételt azok fogják kedvelni, akik a rántott húst is főleg a bundája miatt szeretik (akárcsak én). Nálunk a család rántott hús párti, ezért mindig igyekszem valami extrával feldobni. Mivel a kukorica nagyon kedvelt alapanyag a konyhámban, így nem csoda, hogy most az extra egy doboz kukorica volt. A végeredmény engem igazolt, mert a bundája finom, a hús meg omlós lett. Mindenkinek nagyon ízlett.
Kukoricabundás rántott hús
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb (vagy karaj)
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 db chili vagy chilipor
- 2 tojás
- só
- liszt
- zsemlemorzsa
A kukoricát a chilivel és a tojásokkal együtt pépesre aprítom. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd lisztben és ebben a kukoricás masszában megmártom, végül zsemlemorzsában megforgatom. Bő olajban megsütöm.
| |
A botmixer pont olyan jó, mint a turmix, és nem kell hozzá folyadék, mert a konzervkukorica elég nedvességet ad.