| Barackos túrókrém
Hozzávalók:
- ½ kg túró
- 1-2 dl sűrű tejföl
- baracklekvár
- ½ l tejszín
- 10 dkg csoki
- sárgabarack konzerv
- picike só
- babapiskóta
Ha a túró nagyon száraz, akkor 2 dl, ha krémesebb 1 dl tejföllel összekeverem, de legjobb, ha mixerrel krémesítem. Annyi baracklekvárt keverek hozzá, hogy elég édes legyen, de egy nagyon pici sót is adok hozzá.
A tejszínt felverem, és felét lazán a túróba forgatom. A barackot felkockázom, és azt is a túróhoz adom.
A csokit a mikróban felolvasztom, annyira kihűtöm, hogy még folyós legyen és belekeverem a tejszínhab másik felébe.
A két réteget felváltva szép poharakba teszem, tejszínnel, barackkal és babapiskótával díszítem.
A piskóták egyik felét olvasztott csokiba mártom, és színes cukorban megforgatom.
| |
Kedves Tommy!
Lehet, hogy azért ízben nem pont ilyen volt, mert ezt csak úgy a saját elképzelésem szerint készítettem.:)