| Zöldségleves sajtos burgonyagombóccal
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg zöldborsó
- ½ doboz kukoricakonzerv
- 2-3 db húsleveskocka
- petrezselyem
- olaj
Gombóchoz:
- 2-3 db főtt burgonya
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 2 ek. liszt
- só, bors
A zöldségeket felkockázom, és kevés olajon megpirítom. Felöntöm 1-1½ l vízzel, beleteszem a leveskockát. Ha felforrt takarékon főzöm pár percig, majd hozzáadom a mirelit borsót, 10 perc múlva a kukoricát is.
Közben a héjában megfőzött burgonyát langyosra hűtöm, meghámozom és a sajtreszelőn lereszelem. Hozzákeverem a tojást, a sót és a borsot, majd a reszelt sajtot. Vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat formázok a masszából és a kukorica után belerakom a gyöngyözve forró levesbe. Ha feljöttek a gombócok a tetejére, már jó is. Végül megszórom apróra vágott petrezselyemmel. (Ez lemaradt a képekről.)
| |