| Az alábbi sütit már régebben készítettem, amikor még csak befőttet használhattam hozzá, de most, amikor érik a cseresznye és hamarosan a meggy is, érdemes friss gyümölccsel kipróbálni. Mivel a süti egy kicsit száraz a piskóta miatt, ezért a szaftosabb eperrel sem lehet rossz.
Meggyes-piskótás rétes
Hozzávalók:
- 1 cs. 6 lapos réteslap
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 3 púpos ek. liszt
- babapiskóta-morzsa (vagy kekszmorzsa)
A vaníliaszószhoz:
- ½ l tej
- ½ cs. vaníliás pudingpor
- cukor
A tojások fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral nagyon habosra keverem és óvatosan a habba forgatom a liszttel együtt. A meggyet jól lecsöpögtetem és morzsában megforgatom. Óvatosan a piskótamasszához keverem.
Egy sütőpapírra a réteslapból 3 lapot egymásra fektetek. A lapokat kevés olajjal megkenem. Az egyik szélére teszem a piskótamassza felét, a két végét kicsit ráhajtom és a papír segítségével felgöngyölöm. A másik rudat is elkészítem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Körben megkenem olajjal és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A tejből és a pudingporból egy hígabb pudingot (mártást) főzök. Ízlés szerint ízesítem cukorral. és ezzel tálalom a rétest.
| |