|
Tojással töltött fasírt
Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db szikkadt zsömle
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
A mártáshoz:
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré konzerv
- só, bors
- 1 babérlevél
- 1 ágacska friss rozmaring (vagy szárított)
- 3 főtt tojás
- 3 kockasajt
- olaj a sütéshez
A zsömléket vízben megáztatom, kicsavarom, a nagyon apróra vágott hagymákat kevés olajon megpárolom és a fasírt hozzávalóival jó alaposan összegyúrom.
A főtt tojásokat kettévágom. A fasírtmasszát 6 részre osztom, mindegyikbe egy fél tojást bújtatok és bő olajban megsütöm a gombócokat. Egy hőálló tálba kiszedem.
Közben a mártáshoz a nagyon finomra aprított hagymát megpirítom, hozzáadom a paradicsompürét és kétszer annyi vizet, majd a fűszerekkel együtt felforralom.
A húsgombócok tetejére vízszintesen félbevágott kockasajtot ültetek, bevonom a paradicsomos mártással és sütőben átforrósítom, míg a sajt ráolvad. (Ez csak akkor fog szépen sikerülni, ha olvadós kockasajtot teszünk a tetejére, nem úgy mint én, arról már nem is beszélve, hogy a sajtot is a paradicsompüré után kellett volna a tetejére tenni, mert akkor jobban nézett volna ki. A reszelt sajt biztosabb módszer.)
| |