| Töltött háromszögek
Hozzávalók:
- 30 dkg héjában főtt burgonya
- 15 dkg sonka vagy tarja
- 1 kis fej hagyma
- só, bors
- 1 cs. réteslap
A töltelékhez a sonkát apróra vágom és a szintén apróra vágott hagymával kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a villával összetört burgonyát és fűszerezem.
A kész rétestészta lapokból 2-2 lapot egymásra fektetek, kb 7 cm-es csíkokra vágom, az egyik végére egy kevés tölteléket halmozok és felhajtogatom (mint ahogy zászlót szokták összehajtogatni). Nem kell a teljes csíkot felhasználni egy darabhoz, csak annyit, amíg mind a 3 oldala zárt lesz. Az utolsó hajtást tojásfehérjével ragasztom rá. Forró olajban ropogósra sütöm, konyhai papírtörlőre szedem, és lehetőleg frissen tálalom valamilyen mártogatós szósszal.
Megjegyzés: lehet bármilyen más tölteléket is készíteni, pl. rizses, húsos).
| |