| Ez a leves megosztotta a családot. Volt, akinek nagyon ízlett, volt, akinek nem. Én eleve nem rajongok a zöldbabért, így nem az én véleményem a mérvadó. Szokatlan, de nem rossz.:)
Citromos zöldbableves
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 1 darabka citromhéj
- 2 pár virsli
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- citromlé
- só
A zöldbabot másfél liter sós vízben felteszem főni, majd a kockára vágott répákat is beleteszem egy darabka citromhéj társaságában és lefedve puhára főzöm. A lisztből és a tejfölből habarást készítek. A liszttel csomómentesre keverem, majd a leves levével hígítom, és szűrőn keresztül öntöm a leveshez. Ízlés szerint citromlével savanyítom, (én egy pici cukrot is tettem hozzá, hogy szelídítsem az ízét), majd a karikára vágott virslivel még pár percig főzöm.
| |