| Töltött aranygaluska
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- tej
- só
- lekvár
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- olvasztott margarin
A tojást egy mérőedénybe ütöm és annyi tejet teszek hozzá, hogy 2 dl legyen. Az élesztőt elkeverem benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe teszem, majd a dagasztó programon elkészítem.Közben a diót összekeverem a cukorral.
Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztok és a sütőedény mellé készítem. A tésztából diónyi darabokat szakítok, széthúzkodom, lekvárral megtöltöm és megforgatom az olvasztott margarinban. Lazán egymás mellé rakom egy sütőedénybe és bőven megszórom a rétegeket a cukros dióval. Duplájára kelesztem és 200 °C-os sütőben megsütöm. A teteje hamar pirul, így közben letakarom alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.
Vaníliaszósszal vagy borsodóval tálalom.
| |