| Sikerült megint nagyon finomat alkotnom. Biztos, hogy többször lesz ismétlés. A tojásos nokedli amúgy is az egyik kedvencünk, de így gazdagabban elkészítve, bacon nélkül, még a vegetáriánus vendégeimet is megkínálhatom vele, és biztos sikerre számíthatok.
Tojásos nokedli gazdagabban
Hozzávalók:
A nokedlihez:
- 2 tojás
- 2 dl víz
- liszt
- só
-
- 4 db tojás
- 10 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl + 2 ek
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj
- só
A szokásos módon galuskát készítek annyi liszttel, amennyit a tojás és a víz keveréke felvesz.
A tojásokat felverem 2 ek. tejföllel és sóval. A bacont kockára vágom és ropogósra sütöm egy serpenyőben. Erre szedem a megfőtt nokedlit, összekeverem és ráöntöm a tejfölös tojást. Nem sütöm szárazra!
Egy jénait kivajazok és egy réteg nokedlit teszek az aljára, ezt megszórom reszelt sajttal, majd újabb réteg, újabb sajt. Nekem 3 rétegű lett. Beteszem a sütőbe, de csak átforrósítom, nem sütöm meg. Közben a tejfölt sóval és a zúzott fokhagymával összekeverem. A hagymát félkarikára vágom, megszórom liszttel és bő olajban ropogósra sütöm. A nokedlit kiveszem a sütőből, meglocsolom a tejföllel és rászórom a sült hagymát.
Nagyon finom és nagyon gyors, egyszerű étel.
| |
Ma elkészítettem s nagyon finom lett!