| Kekszes őzgerinc (B.Ágitól)
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- rumaroma
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg keksz
A cukrot, a kakaóport és a tojásokat összekeverem egy lábasban, majd állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Amikor a cukor elolvadt és folyós lesz a massza, még 5 percig főzöm magas hőmérsékleten. Azért ne égjen le, de nem baj, ha kezd egy kicsit csomósodni. Ekkor leveszem a tűzről és beleteszem a vajat, a rumaromát, a vaníliás cukrot és a darált dió, jól elkeverem és beletördelem a kekszet (kézzel, nem darálva!). Akkor jó, ha már nehezem lehet belekeverni, de ha túl folyósnak ítélem, akkor egy kis darált kekszet teszek hozzá. Mire kihűl és állt egy napot, addigra jól szeletelhetővé válik.
Egy őzgerincformát (30x10x4,5 cm, ekkora az én formám és pont kitölti) vízzel kiöblítek, folpackkal kibélelem és beleöntöm a kekszes masszát. Becsomagolom, kihűtöm, és a hűtőszekrényben tartom a felhasználásig.
Kicsit édes, de nagyon finom, ráadásul gyorsan elkészíthető.
| |
Szilvi!
Köszönöm, hogy szóltál, javítottam. Gondolom azért nem szóltak még eddig mert az Edességek alatt jól volt.:)