| Capuccino süti
Hozzávalók:
- 25 dkg Ráma magarin
- 20 dkg porcukor
- 3 zacskó capuccinó por
- 2 tojás
- 20 dkg étkezési keményítő
- 30 dkg liszt
- 10 dkg csoki
A puha margarint egy tálban habosra keverem a cukorral és a capuccino porral. Hozzáadom a tojásokat, a keményítőt és a liszt harmadát. Az elektromos habverővel jól kidolgozom, majd apránként még a maradék lisztet is belekeverem.
A kész masszát csillagcsöves nyomózsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe rózsákat nyomok. 200 °C-os sütőbenKb. 10 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, olvasztott csokiba mártom a felét és színes cukorral díszítem.
Megjegyzés: mivel sűrű a massza, elég nehéz kinyomni, az íze meg attól is függ, hogy a capuccino milyen ízesítésű.
Forrás: a receptet a Nők Lapja Cafe fórumában találtam (Mikko írta).
| |
Kedves Renáta!
Még szerencse, hogy van pár pozitív hozászólás is a recepthez, így nem csak én bizonyítom a képekkel, hogy nem a recept rossz. Valószínű, hogy túl sürü lett a tészta. Ez adódhat abból is pl., hogy én viszonylag nagyobb tojásokat szoktam venni, ha kicsivel készül sűrűbb lesz a tészta. Ha hasonló problémám adódik, akkor egy kis vízzel vagy tejjel lazítom a tésztát, és máris könnyebben megy a kinyomás. Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt vele.