| Linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Ráma margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 2 db tojássárgája
- reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- csokoládé
- lekvár
- darált dió
A margarint a liszttel, a porcukorral, a kevés sóval és a citromhéjjal összemorzsolom. (Legjobb robotgéppel készíteni.) Hozzáadom a darált diót, majd a tojássárgáját, és gyorsan összegyúrom, hogy a kéz melege minél rövidebb ideig érje. A hűtőben pihentetem.
Bőven lisztezett deszkán kinyújtom, kiszaggatom karikára és korongokra. A karikákat megkenem tojásfehérjével, és darált dióba mártom. 200 °C-on sütöm, de vigyázni kell, mert nagyon gyorsan megég. Ha kihűlt, lekvárral megkenem a korongok egy részét. Felére karikát teszek a másik felére korongokat. Ezeket olvasztott csokival vonom be, és cukorral díszítem. Így kétféle süti készül ugyanabból a tésztából.
| |
Szia Gina!
Ne haragudj, de nem tudom, már nem emlékszem rá.:(