| Joghurtos meggyleves
Hozzávalók:
- 0,6 kg meggy
- 2 ek. étkezési keményítő
- 2 dl joghurt
- csipetnyi só
- cukor
A meggyet kimagozom és a 2/3 részét annyi vízben, hogy bőven ellepje, felteszem főni egy csipetnyi sóval és ízlés szerinti cukorral. (Én most folyékony édesítőt használtam, de azt a végén kevertem bele).
A meggy 1/3 részét turmixba teszem a joghurttal és az étkezési keményítővel együtt és összeturmixolom. Így sokkal szebb lesz a színe és sokkal meggyesebb az íze. Nem is használtam semmi fűszert hozzá, bár egy kis őrölt fahéj és szegfűszeg nem rontott volna az ízén, de így nagyon finom üde meggyízű levest kaptam. Amikor a meggy már megfőtt, hozzáöntöm a turmixot és pár perc alatt összefőzöm.
Ha teljesen sima állagú levest szeretnék, kiszűröm belőle a héjdarabkákat, de nekem egyáltalán nem zavaró így sem. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítom.
Megjegyzés: a levest még a meggyszezonban készítettem, de mirelitből, sőt befőttből is jó lehet.
| |