|
Már megint egy kukoricaleves. Ez csak azért van, mert nagyon szeretjük és eddig mindegyik variációja bejött a családnak. Előnye a finom íze mellett az, hogy gyorsan elkészíthető. (10-15 perc a konzervnyitást is beleszámítva.)
Tojásos kukoricaleves
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 liter víz
- 2 db csirkehúsleves kocka
- 1 db chili
- 2 tojás
- 1 cs. újhagyma
- 2 ek. étkezési keményítő
- 1-2 ek. ecet
- bors
- 2-3 ek. szójaszósz
-
1 kk. szezámolaj
A vizet felteszem a tűzre, beleteszem a húsleves kockákat, beleöntöm a kukoricakonzervet a levével együtt és a karikára vágott újhagyma nagy részét. Beledobom a chilit, ecettel, borssal, szójaszósszal ízesítem és felforralom, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítem. Közben a tojásokat felverem a szezámolajjal, majd a gyöngyöző levesbe csorgatom. Villával csak egy nagyon kicsit keverem, épphogy csak ne álljon össze egybe a tojás, hanem szép szálas legyen. Ha nagyon kevergetem, apró foszlányokra esik szét és nem lesz olyan szép, hanem sűrű, főzelékszerű.
Megjegyzés: ha nincs friss chili, lehet chiliporral vagy Erős Pistával is ízesíteni, ha nincs szezámolaj, anélkül is finom, bár az ad neki egy különleges, finom ízt.
| |