Nálunk a palacsinta minden formája jöhet. Az édes, a sós, az almás, a rakott, a tekert, a hajtogatott, a rántott, vagyis minden formában szeretjük. Az alábbi recept csak egy kicsiben tér el a hagyományostól, mégis nagyon finom és könnyű lesz a töltelék.
Palacsinta túróval és gesztenyével
Hozzávalók:
12 db palacsinta
25 dkg túró
25 dkg gesztenyemassza
1 cs. Aranka vaníliás krémpor
3 dl tej
porcukor
reszelt citromhéj
rumaroma
Túrókrém:
A krémport a tejjel habosra verem. A túrót összetöröm villával (ha nagyon száraz és darabos, akkor rúdmixerrel krémesítem), belekeverem a vaníliakrém felét, és ízlés szerint ízesítem porcukorral és reszelt citromhéjjal. (Nálunk nem szeretik a gyerekek a mazsolát, ezért a kedvükért kihagytam, de jobb vele.)
Gesztenyekrém:
A gesztenyemasszát villával összetöröm és hozzákeverem a vaníliakrém másik felét. Ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítem. Ha nagyon finomra akarom készíteni, még csokit is reszelek a krémbe. Ebbe már nem teszek cukrot, mert a vaníliakrém és a gesztenyemassza is édes.
Megtöltöm a palacsintákat és porcukorral megszórva tálalom.