A csirkecomboknak lehúzom a bőrét és kicsontozom, sózom és borsozom.
A citromot meghámozom és vékonyan felszeletelem. A margarint a lábasban felolvasztom, ráfektetem a sonkaszeleteket, a citromkarikákat, a húsokat és lefedve takarékon félpuhára párolom (kb. 20 perc). Elég sok vizet enged magából, így nem ég le, de azért időnként megmozgatom az edényt. Hozzáöntöm a tejet és fedő nélkül addig párolom, míg besűrűsödik. (Ha lefedve hagyom, nehezen sűrűsödik, a hús meg túlfő.)
Kiszedem a húst a lábasból és a maradék levet sonkástól, citromostól összeturmixolom, majd a húsra öntöm.
Megjegyzés: héjas citromot inkább ne tegyünk bele, mert megkeseredik a mártás (bár ad neki egy kis aromát). Nekem egy kicsit túl pikáns lett, ezért egy kis cukorral szelídítettem az ízén. Nekünk ízlett.
Kedves Glória!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)