Ennek a finom sütinek a receptjét Zita küldte még évekkel ezelőtt egy konyhás levelezőlistára. Azóta nagyon sokszor megsütöttem már. Sokáig eláll, gyorsan elkészül és a fűszerek miatt nagyon finom.
Almás holdacska
Hozzávalók:
3 közepes alma (25 dkg)
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tojás
fél cs. sütőpor
Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
reszelt citromhéj
5 dkgcsokireszelék
10 dkg csokoládé
Az almát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt robotgéppel összekeverem. A csokit a végén adom hozzá. Sütőpapírral kibélelek egy közepes nagyságú tepsit, beleöntöm a masszát és 190 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonom a tetejét.
Pogácsaszaggatóval félholdacskákra szaggatom.
Megjegyzés: a fűszerkeverékből annyit adjunk hozzá, hogy jó fűszeres íze legyen.