Ezt a receptet már legalább 10 éve őrizgetem, hogy egyszer majd kipróbálom. Nem is tudom, hogy honnan származik, de érdekesnek találtam annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem a sárgarépát. Most kipróbáltam és nem bántam meg, mert egyáltalán nem érezni benne a sárgarépát, ellenben még napok múlva is puha, porhanyós maradt a süti egy jól záródó dobozban.
Répás kifli
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg puha Ráma margarin vagy vaj
30 dkg rétesliszt
kevés só
a forgatáshoz vaníliás porcukor
A tésztába nem kell cukor, hiszen a sárgarépa kicsit édes.
A répát a sajtreszelőn finomra reszelem és összegyúrom a többi hozzávalóval. Kinyújtom, négyzetekre vágom és minden négyzet közepébe lekvárt teszek, majd kifliket formázok belőle. (Én házi szilvalekvárt használta hozzá, de bármilyen sűrűbb lekvár jó.)
200 °C-os sütőben megsütöm és még forrón vaníliás porcukorban megforgatom.