Feliratkoztam a dr. Oetker hírlevelére, így minden héten küldenek egy receptet. Jól időzítnek, mert mindig pénteken érkezik az új recept, amikor amúgy is elgondolkodik az ember, hogy mit süssön a hétvégére, főleg ha még vendégeket is vár. Ez a recept is azonnal megtetszett és ki is próbáltam.
Vörös bolygó torta
Hozzávalók:
Piskótához:
30 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
15 g kakaópor (cukrozatlan)
Töltelékhez:
250 g Mars csoki
400 g tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
6 db mini Mars szelet
Sütéshez: 26 cm átmérőjű sütőforma, sütőpapír
A tejszínt egy főzőedényben felforralom, beleaprítom a Mars csokoládét, keveregetve felolvasztom, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe teszem.
Piskóta:
A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verem, majd belekeverem a porcukrot és a vaníliás cukrot. További 2 perc keverés után a liszt, a sütőpor, az étkezési keményítő, és a kakaópor keverékét is a masszába szitálom, majd hozzáadom a vajat.
A masszát a sütőpapíros formába öntöm és 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Sütés után a piskótát a sütőformából kiveszem, és rácson hagyom kihűlni. Miután a tészta kihűlt, vízszintesen elfelezem.
Töltelék:
Összekeverem a habfixálót és a vanillincukrot, felverem a csokoládés tejszínnel, amelyet előző nap elkészítettem.
A piskótatészta alsó felét egy tálcára teszem, és a töltelék felével megkenem. Ráhelyezem a piskótatészta másik felét, és enyhén megnyomom. A tejszínből 3-4 evőkanálnyit egy nyomózacskóba töltök, és félreteszem a díszítéshez. A maradék csokoládés tejszínnel befedem a tortát, és a nyomózacskóban lévő krémmel díszítem. A Mars szeleteket elfelezem, és a tortára helyezem.
Megjegyzés: a krém nagyon finom, jól érezni a Mars csoki karamellás csokis ízét, de nekem a piskóta egy kicsit túl tömör volt. Lehet, hogy több sütőpor kellene hozzá, vagy a tojásfehérjét a cukorral keményre felverni, és lazán belekeverni a tojássárgájákat, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül az olvasztott vajat. Szerintem így könnyebb lesz a tészta.
|
Semyramis!
Köszönöm szépen az ötletet. Nagyon kevés réteslisztet használok, de kipróbálom. Köszi.:)