A sárgarépát soha nem szerettem annyira, hogy akár főve, akár nyersen csak úgy önmagában megegyem, de mostanában valahogy kezdek máshogy viszonyulni hozzá. Ez a leves is bizonyítja a barátságunk kezdetét, és még ízlett is.
Sárgarépa leves
Hozzávalók:
2-3 db sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 ek. burgonyapüré por
2 db húsleveskocka
2-3 dl tej
pici cukor
olaj
pirított zsemlekocka
A sárgarépákat megtisztítom és lereszelem, illetve aprítóban felaprítom. Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát a reszelt sárgarépával együtt.
Felöntöm kb. 8 dl vízzel és beledobom a 2 db húsleves kockát. (Jó hozzá a marha, a csirke, a zöldség.) Kb. 10-15 perc alatt megfőzöm. Hozzáöntök 2-3 dl tejet, pici cukrot, majd 2 ek. burgonyapüré porral besűrítem. Turmixolom, és ha kell, még sózom egy kicsit. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítom.
Olajos teflonban pirított zsemle vagy toastkenyér kockákkal tálalom.
Kedves Alíz!
Ezt is elkészítettem, hát... nem volt rossz az íze,dede nem a mi ízvilágunk. De már sok finomságot sütöttem főztem tőled, úgyhogy ez sea szegi kedvem. 😊
2011.06.07. 22:39
Aliz
Kedves Ency!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, örülök, hogy tetszik az oldal.:):)
Ez lett a kedvenc levesem!Kipróbáltam úgy is, hogy raktam bele egy kis paradicsompürét.Így sem rossz. Imádom az oldalad!Már sok recepdet kipróbáltam és minden kolis társamnak csak ajánlani tudom.