Ezt senki nem ússza meg, mármint a Sport szeletet. Kérdés csak az, hogy kihez mikor jut el, és ki mennyi ideig tudja visszatartani magát attól, hogy elkészítse. Ehhez hasonló masszából készítettem régen a keksztekercset. Ahhoz is nagyon jó, de így, csokival bevonva tényleg olyan egy kicsit, mint a Sport szelet.
Sport szelet
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 dl tej
10 dkg keserű csoki
1 rumaroma, rum
A Rámát a cukorral és a tejjel takarékon összeolvasztom, belekeverem a kakaóport és a rumaromát vagy a rumot (én mindkettőt tettem bele). A darált keksszel összekeverem. Egy tábla keserű csokit a mikróban megolvasztok, és a masszához keverem. (Ettől még finomabb még csokisabb lesz, de ez el is maradhat.)
Egy sütőpapírra teszem, kicsit szétnyomkodom, ráteszek egy másik sütőpapír lapot és sodrófával szép egyenletes, ujjnyi vastagra kinyújtom. (Ezt egy keményebb lapon vagy kis gyúródeszkán készítem, és azzal együtt a hűtőbe vagy hideg helyre teszem.) Ha megdermedt, egy kevés tejszínt megmelegítek és 2 tábla csokit (én tejcsokit) felolvasztok benne. Simára keverem és leöntöm vele a megdermedt kekszes masszát. Felszeletelve tálalom, de addig a hűtőben tartom.