Mascarponekrémes kocka
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
3 ek liszt
2 ek. étkezési keményítő
5 ek. cukor
Krémhez:
25 dkg-os Mascarpone
25 dkg túró
2 dl tejszín vagy Hullala
3 lap zselatin
1 cs. vaníliás cukor
őszibarack konzerv
porcukor
reszel citromhéj
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verem a cukorral úgy, hogy a cukrot csak akkor adom hozzá kanalanként, amikor már majdnem teljesen kemény a hab.. Hozzákeverem a tojások sárgáját, majd az étkezési keményítővel összekevert lisztet is óvatosan beleforgatom. Ezt a masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A krémhez a túrót mixelőrúddal krémesítem, majd belekeverem a reszelt citromhéjat, az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, majd a mascarponet is, végül vaníliás cukorral ízesítem. A konzerv őszibarackot leszűröm, és a ¾ részét felaprítom. A zselatint kevés vízben megáztatom, kinyomkodom és egy kevés barack lében a mikróban felolvasztom. Langyosan a krémbe keverem a barackkal együtt. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan a krémbe forgatom.
A megsült tésztáról lehúzom a sütőpapírt, függőlegesen kettévágom. Az egyik lapra simítom a krémet és ráteszem a másikat. Hűtőszekrényben hagyom teljesen megdermedni. Ezután kockákra vágom és megszórom porcukorral vagy fehér csokival bevonom a tetejét és barna csokival díszítem.
Megjegyzés: Eredetileg mini roládokat akartam készíteni, azért van a tészta felkockázva a képeken, de ahhoz még vékonyabbra kellett volna sütni, ezért lett belőle végül kocka és nem rolád. Természetesen nem külön kell a kockákat megtölteni, mint a képen, hanem egyben, és utólag felszeletelni..
|
Szia Ida!
Örülök, hogy jól sikerült.:)