Gyors paradicsomos lencseleves
Hozzávalók:
1 doboz lencse
25 dkg burgonya
1 közepes hagyma
2 húsleveskocka
3 db paradicsom
1 kis paradicsomkonzerv
10 dkg sárgarépa
bó
bors
pirospaprika
olaj
Kevés olajon megpirítom a hagymát és a sárgarépakockákat.
Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és paradicsompürét keverek hozzá. Felöntöm 1 l vízzel, beledobom a húsleveskockákat és felforralom. Borssal, sóval ízesítem és hozzáadom a kockára vágott krumplit és paradicsomot. Amikor a krumpli már majdnem puha, hozzáöntöm a lencsét is a levével együtt. Összeforralom és sajtos pirítóssal tálalom.
Megjegyzés: természetesen lehet nyers lencséből is készíteni, csak akkor már nem olyan gyors. Ugyanígy készül, csak a krumpli helyett a lencsével kezdem el főzni, és csak akkor adom hozzá a krumplit, amikor már puhul a lencse.
|