Ennek a hidegen készített pizza szósznak a receptjét még valamikor 2001 körül olvastam az Index egyik konyhás fórumán, és szerettem volna forrásként megjelölni azt, aki írta, de sajnos nem találtam meg, pedig megérdemelné, mert nagyon finom és egyszerűen elkészíthető.
Pizzaszósz
Hozzávalók:
1 kis doboz paradicsompüré
1 kis doboz ketchup
1 kid doboz olívaolaj
1 ek. cukor
1 ek. citromlé
1 kk. worcestershire szósz
1 kk. szójaszósz
1 kk. pirospaprika
3-5 gerezd fokhagyma
1 kk. kakukkfű
1 kk. majoránna
1 kk. rozmaring
1 mk. só
1 mk. bors
1 mk. őrölt kömény
A paradicsompürét egy kis tálba teszem, a dobozában kimérem az olajat és a ketchupöt, hozzáadom a fűszerek kivételével a többi ízesítetőt és a reszelt vagy préselt fokhagymát. A kakukkfüvet, majoránnát, sót, borsot és a köményt egy mozsárban finomra zúzom, és a szószhoz keverem.
Ez a mennyiség kb. 2 tepsi nagyságú pizzához elég. Én e felét felhasználtam egy pizzához, a másik felét meg csavaros üvegben a hűtőben tartom. Hetekig is eláll.Ha nagyobb mennyiséget készítünk, érdemes adagonként lefagyasztani.